Farstukvistbyggare Stockholm

Vi renoverar återskapar och bygger nya farstukvistar

Om farstukvistar

En farstukvist både inbjuder och skyddar, samtidigt som den välkomnar människor som kommer på besök.

Farstukvistar förr i världen byggdes mer av praktiska skäl. Man såg det mer som en plats där man kunde t ex ta av sig leriga stövlar, förhindra att dra in snö, slask mm in i huset.

Farstukvisten i dag är något man vill bevara eftersom den är värdefull för husets stil och tidsepok.

Kärt barn flera namn

Nybyggd farstukvist i klassisk stil som harmoniserar med fastigheten.

Det är lätt att kalla farstukvist för veranda och tvärtom, kalla verandan för farstukvist. Då det inte finns några tydliga skiljelinjer mellan dom båda.  

Men en tumregel man kan utgå ifrån är att farstukvisten är placerad på husets entré och verandan är oftast placerad på trädgårdssidan.

Att renovera eller bygga en ny farstukvist

Många farstukvistar i Stockholmsområdet börjar nu bli väldigt gamla och behöver renoveras. I en del fall har förfallet gått så långt att det är mer ekonomiskt att riva den befintliga farstukvisten och bygga en ny. 

Att riva och bygga en ny farstukvist är inte särskilt komplicerat för oss eftersom det befintliga stilen på farstukvisten finns. Värt att komma ihåg är att i dom flesta fall går det att renovera och återställa farstukvisten.

Vi hjälper till med ritningar och bygger din farstukvist

Men i en del fall har farstukvisten tagits bort av tidigare ägare och nya ägaren vill återställa farstukvisten.

Då blir det lite mer komplicerat om man inte har den turen att det finns gamla ritningar över farstukvisten kvar, alternativt bilder som man kan utgå ifrån för att bygga en ny farstukvist.

Saknas det dokumentation kan vi rita upp en farstukvist alternativt kan du vända till en arkitekt som ritar en tidsenlig farstukvist som vi bygger efter.

Vi tål att jämföras

Kontakta oss för kostnadsfri rådgivning och offert.